stage_image1_lg

Pse Continental

Teste të pavarura të gomave

Verifikuar në të gjithë botën.

Gjatë zhvillimit të gomave tona të klasit të parë, ne shqyrtojmë pothuajse çdo aspekt të sigurisë dhe performancës. Rezultati: vlerësimet më të larta të gomave Continental - në të gjithë botën.  Në Continental, ne jo vetëm pretendojmë të prodhojmë goma me cilësi të lartë sipas standardeve më të larta të cilësisë. Ne gjithashtu mund ta vërtetojmë këtë: që gomat tona të vlerësuara me çmime shumë herë testohen rregullisht nga revista të pavarura ndërkombëtare. Që nga viti 2007, produktet Continental kanë marrë vlerësimin më të lartë të këshillueshmërisë në gati 80% të të gjitha testeve. Përveç kësaj, kompania u votua si marka më e lartë e gomave në revista të njohura automobilistike, të tilla si AutoBild dhe AutoZeitung, dhe mori çmimin nga revista ‘auto motor sport’ për prodhuesin më të mirë në 50 vitet e testimit.  
Me zhvillimin tonë të vazhdueshëm të gomave, ne do të kujdesemi që ta vazhdojmë këtë traditë.  

Këtu janë vetëm disa nga rezultatet tona të testimit: 

img_cpc5_test_1

Auto Zeitung

Revista gjermane Auto Zeitung ka botuar në numrin 08/2015 të testit të gomave verore për automjetet sportive të terrenit (SUV) me përmasa 215/65 R16 H/V. Automjeti i testit ishte një Tigan VW. Testi u krye nga revista Auto Zeitung në poligonin e testimit Continental në qytetin Uvalde në Teksas.

 

Vlerësimi i gomave ContiPremiumContactTM 5: "shumë e rekomanduar"

 

Në lidhje me gomën tonë ContiPremiumContactTM 5:

+ gomë e balancuar

+ gomë efikase dhe e sigurt


stage_award_image1

Auto Bild sportscars

Në numrin 4/2015, revista gjermane sportive ‘AutoBild sportscars’ publikoi testin e gomave verore të 2015. Përmasat e gomave ishin 255/35 R 19 (boshti i përparmë) dhe 275/35 R 19 (boshti i pasmë). Automjeti i testit ishte një BMW M4.

 

Testin revista AutoBild sportscars e kreu në poligonin e testimit Wachauring në Austri në bashkëpunim me kompaninë Vredestein.

 

Vlerësimi i gomave ContiSportContactTM 5 P: "e mirë"

Rreth gomës tonë ContiSportContact 5P

 

+ Kontroll i kënaqshëm

- Vonesë e lehtë në reagimin në rrugë të thata

- Nënkontroll i dukshëm në rrugët e lagështa

- Frenim mesatar


img_cpc5_test_5

ADAC

Klubet e automobilave ADAC (Gjermani) / OEAMTC (Austri) / TCS (Zvicër) dhe organizata e konsumatorëve Stiftung Warentest (Gjermani) kanë publikuar testin e gomave verore të 2015 në faqet e tyre të internetit (www.adac.de / www.oeamtc.at / www.tcs.ch / www.test.de)

 

- 185/60 R14 82H

- 205/55 R16 91V

 

Testimi është kryer në poligonet e  testimit si më poshtë:

- Të gjitha kriteret në rrugë të lagështa, konsumi i karburantit, zhurma: Contidrom, Jeversen, Gjermani

- Të gjitha kriteret në rrugë të thatë: Bridgestone, Romë, Itali.

Numri i kilometrave të udhëtuar 185/60 R14: pajisja për matjen e konsumimit të Bridgestone, Romë, Itali.

- Numri i kilometrave të përshkuar 205/55 R16: Testi ADAC i konsumimit, Landsberg, Bavari, Gjermani.

- Testi me shpejtësi të lartë u krye nga Universiteti Teknik Darmstadt, Gjermani.

Vlerësimi i gomave ContiPremiumContactTM 5: "e mirë / shumë e rekomandueshme" (fituesja e testit)

 

Rreth gomave tona ContiPremiumContactTM 5 (i prodhojmë ato në fabrikën Lousado):

 

+ gomë shumë e ekuilibruar

+ shumë mirë në rrugë me lagështi

+ më e mira në kontrollin në lagështi

+ shumë mirë edhe në rrugë të thata

stage_award_image1

Auto Bild allrad

Në numrin muajit prill, revista gjermane Auto Bild Allrad publikoi testin e gomave verore për automjete 4x4. Gomat e testuara ishin të përmasave 215/65 R16 H/V dhe automjeti i testimit ishte një VW Tiguan.

 

Testi u krye nga revista Auto Bild Allrad - në poligonin Contidrom, Jeversen, Gjermani (teste me lagështi) dhe - në poligonin Goodyear në SHBA / San Angelo (të gjitha testet e tjera).

 

Vlerësimi i gomave CrossContactTM  UHP:  "e rekomandueshme"

 

Rreth gomës Continental CrossContactTM  UHP:

+ distancë shumë e shkurtër ndalimi, veçanërisht në lagështi

+ kapje e mahnitshme në sipërfaqen e barit dhe në baltë

- rezultate mesatare gjatë rrëshqitjes në ujë

- niveli i zhurmës

- çmimi


test_ts850_2

Auto Zeitung

Revista gjermane Auto Zeitung publikoi testin e gomave dimërore 2014 në numrin 21/2014. Gomat e testuara ishin të përmasave 205/55 R16 91H dhe automjeti i testimit ishte një Seat Leon 1.4 TSI ACT.

Testi u krye nga revista Auto Zeitung në poligonet e testimit si më poshtë:

- Nokian Ivalo, Finlandë (testet e dimrit)

- Goodyear Mireval, Francë (testet në lagështi dhe në të thatë)

Rezultati i gomës ContiWinterContactTM TS 850: "fituesja e testit"

Rreth gomës tonë ContiWinterContact TS 850:

+ shumë e sigurt në borë, në lagështi dhe në të thatë

+  "Schnee-König", mbretëresha e borës

+ konsum i ulët karburanti

+ rezultate të mira gjatë rrëshqitjes në ujë dhe reagim i qëndrueshëm gjatë drejtimit në rrugë me lagështi

stage_award_image1

AutoBild sportscars

Në numrin e muajit tetor 10/2014, revista gjermane AutoBild sportscars botoi testin e gomave dimërore 2014. Gomat e testuara ishin të përmasave 235/35 R19 W/V dhe automjeti i testimit ishte një BMW M 135i.

Testi u krye nga revista AutoBild sportscars në bashkëpunim me Pirelli-n në Vizzola në Itali dhe Alvsbyn në Suedi.

Rezultatet e gomave ContiWinterContactTM TS 850 P (235/35 R19 W/V): "vorBILDlich" (shembullore)

Në lidhje me gomën tonë ContiWinterContactTM TS 850 P:

+ një gomë dimërore e admirueshme me performancë shembullore në rrugë me lagështi

+ manovrim shumë i mirë në lagështi dhe në të thatë, shumë reaguese ndaj kontrollit, përshkallëzim i saktë i forcave anësore

+ distancë e shkurtër frenimi në rrugë me borë dhe me lagështi

+ rezistencë e ulët në rrotullim

test_ts850_3

auto motor und sport

Revista gjermane ‘auto motor und sport (ams)’ botoi në numrin 20/2014 testin e gomave dimërore 2014. U testuan përmasat e gomave 205/55 R16 H dhe automjeti i testimit ishte një VW Golf. Testi u krye nga revista ams në poligonet e testimit si më poshtë:

- Nokian, Ivalo / Finlandë (testet e dimrit)

- Contidrom, Jeversen / Gjermani (teste në të thatë dhe në lagështi).

Rezultati i gomës ContiWinterContactTM TS 850: "shumë e rekomanduar"

Rreth gomës tonë Continental TS 850:

+ performancë e mirë në dëborë

+ goma më e mirë e ekuilibruar

+ rezistencë e ulët në rrotullim

+ më e mira në lagështi

- reagim dinamik në drejtimin në borë, nuk rekomandohet për automjete pa kontroll elektronik të stabilitetit ESP