Proslavite to, da ste del družine.

Festoni
për faktin që jeni pjesë e familjes.

Pajisje origjinale - vozitje me gomat më të njohura

Ka mundësi të keni drejtuar tashmë një automjet me pjesë Continental. Prodhuesit e makinave në Evropë i besojnë aq shumë produkteve tona sa që një e treta e të gjitha makinave të reja kanë goma Continental, në më shumë se 800 modele të ndryshme. Kjo do të thotë që jemi zgjedhja më e njohur e prodhuesve së automjeteve dhe që jemi shumë më përpara se të gjithë konkurrentët. Pavarësisht nga marka e makinës tuaj të re, edhe nëse e zëvendësoni makinën tuaj të vogël me një minivan familjar ose më në fund porositni makinën e ëndrrave, prodhuesit e dinë: Gomat Continental janë sinonim i sigurisë së besueshme.

Rruga deri këtu nuk ka qenë e lehtë: nga ideja deri tek momenti kur dikush monton gomën tonë në makinën të re të prodhuar nga një prodhues ndërkombëtar, zgjat mesatarisht katër vjet. Gjatë kësaj kohe, ne zhvillojmë një gomë që është më e përshtatshme për modelin e makinës në treg në të cilin do të shitet makina, dhe pastaj kryejmë provën duke përdorur afërsisht 100 nga testet tona të brendshme. Blerësit e makinave duan goma me cilësinë më të lartë, dhe mbi të gjitha, duan që gomat e tyre të jenë sa më të sigurta, të zgjasin sa më shumë që të jetë e mundur dhe t’i lejojnë ata të shijojnë makinën e tyre të re për një kohë të gjatë. 

Tri pyetje për: Ulrih Martin lidhur me zhvillimin e gomave për pajisje origjinale

Shikoni një makinë moderne dhe do të shihni një koncept plotësisht të koordinuar që përfshin edhe gomat. Kompleti i duhur i gomave siguron që performancat e automjetit nga letra me të vërtetë të transferohen në rrugë. Nëse një artikull i prodhuesit të automjeteve fiton miratimin e furnizuesit të pajisjeve origjinale, kjo është një shenjë e cilësisë së tij të jashtëzakonshme. Nëse kemi parasysh kërkesat dhe pritjet në rritje të modeleve të reja të automjeteve si dhe zhvillimin teknologjik të pandalshëm, zhvilluesit përballen me sfida gjithnjë e më të mëdha - të cilat, për t'i bërë gjërat edhe më të komplikuara - ndryshojnë nga një vend në tjetrin dhe nga prodhuesi tek tjetri. Ulrih Mertin, Zv/kryetari i Lartë për bashkëpunimin me konsumatorët kryesorë të Njësisë së biznesit për pajisjet origjinale PLT Tires, për rajonin EMEA në kompaninë Continental, shpjegon rëndësinë dhe sfidat e zhvillimit të gomave për pajisje origjinale.

Zhvillimi i gomave për pajisje origjinale është një punë mjaft e vështirë. Në ç'shkalle të zhvillimit të automjeteve prodhuesit e tyre zakonisht i drejtohen Continental-it?

Do e them në këtë mënyrë: nga momenti kur marrim një kërkesë, zakonisht kemi tre deri në katër vjet për të zhvilluar gomën ideale për një model të ri automjeti. Por për momentin, për shembull, kemi edhe kërkesa për projekte që duhen përfunduar për dy vjet. Afatet më të gjata na lejojnë jo vetëm të plotësojmë kërkesat, por edhe t'i tejkalojmë ato. Do të ishte më mirë sikur të ishim të përfshirë në procesin e zhvillimit të një automjeti të ri që në fillim, nga ideja e konceptit të tij. Dhe megjithëse nuk është rregull, kjo ndonjëherë edhe ndodh.

Cilat janë performancat kryesore që prodhuesi i automjeteve pret nga prodhuesi i gomave?

Kjo ndryshon nga një vend në tjetrin dhe natyrisht nga një prodhues në tjetrin. Kërkesat themelore kanë të bëjnë kryesisht me sigurinë dhe zvogëlimin e rezistencës së rrotullimit, zhurmës në kabinë dhe zhurmës së jashtme - por pa ndikim negativ mbi sigurinë. Kërkesat ndryshojnë me kalimin e kohës, veçanërisht me zhvillimin e teknologjive të reja. Në vitet 80 të shekullit të kaluar, rezistenca e rrotullimit dhe konsumi i karburantit kishin një rëndësi relativisht të vogël, ndërsa me rritjen (dhe kërkesat) e lëvizshmërisë elektrike, kjo gjë ka ndryshuar thelbësisht. Me pak fjalë, qëllimi kryesor tani është të shtyjmë kufijtë në të gjitha drejtimet.

Si arrini që goma e re për pajisje origjinale të plotësojë kërkesat e rrepta të prodhuesve të automjeteve?

Në përfundim të procesit të zhvillimit, ne kryejmë teste të shumta, së pari në laboratorë dhe më pas edhe jashtë në pista. Gomat për pajisje origjinale janë veçanërisht subjekt i testimeve të gjithanshme. Qëllimi është të tejkalojmë performancën tonë të caktuar, si në aspektin e zhurmës, ashtu edhe në frenimin ose rezistencën e rrotullimit. Pas testeve në laborator vijojnë testet e drejtimit në kushte reale në poligonet tona të testimit. Secili ekip ka shoferët e vet që kryejnë testet dhe vlerësojnë nëse gomat e posazhvilluara funksionojnë mirë në rrugë.

Bëhuni pjesë e komunitetit më të madh në botë - me gomat Continental për pajisje origjinale

Jeni në pritje të një makine të re? Gomat në pajisje origjinale luajnë një rol të pazëvendësueshëm në arritjen e karakteristikave për sa i përket komoditetit dhe performancave që priten nga automjetet dhe që ndikojnë mjaft në kënaqësinë e drejtuesit me automjetin e tij. Dhe më e rëndësishmja, ato ofrojnë një udhëtim të sigurt për ju dhe familjen tuaj.

Mobile Image Desktop Image

Gomat tona aktuale

Gjej gomën tënde

Mënyra më e shpejtë për te goma perfekte.