stage_image1_lg

Kaloni tani te gomat verore nga Continental.

AC Schnitzer

Nga zero në 100 km/orë në 6,9 sekonda, shpejtësia përfundimtare 235 km/orë

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Sfidat

Kënaqësi në drejtim dhe ndërgjegjësim mjedisor: AC Schnitzer 99d

Nga zero në 100 km/orë në 6,9 sekonda, shpejtësia e fundit 235 km/orë, 190 hp/140 kW fuqi e pastër dhe emetime të CO2 prej vetëm 99 g/km - është kjo e mundur? Dinamikë, kënaqësi maksimale në drejtim dhe emetime më pak të dëmshme të substancave - të gjitha këto sot mund t’i ofrojë çdo model seri i BMW. Kjo është pikërisht sfida e vërtetë me të cilën është përballur kompania e njohur për akordimin e automjeteve, AC Schnitzer, për konceptin e saj të automjetit 99d.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Si gjithmonë, sfida ishte të krijohej një automjet shumë sportiv, por ata gjithashtu i kushtuan po aq rëndësi një qëllimi tjetër: të shprehnin shqetësimin për mjedisin dhe të tregonin drejtimin në të cilin mund të zhvillohen tendencat në dekadat e ardhshme.

2. Kapacitetet

Drejtim i personalizuar 

AC Schnitzer 99d ka motorin me naftë më të efektshëm të BMW-së nga modeli 320d EfficientDynamics. Akorduesit nga Aachen thjesht përmirësuan performancën dhe rritën fuqinë nga origjinali 163 hp në 190 hp.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Mençuri në reduktimin e peshës

Automjeti ka një peshë të pabesueshme 230 kg më të lehtë, në sajë të projektimit sistematik të strukturës së lehtë. Kjo ulje dramatike në masë u arrit duke përdorur një bateri me jone litiumi dhe materiale të tilla si karboni, magnezi dhe titani. Në asnjë seri të modeleve të BMW-së nuk do të gjeni automjet më të lehtë!

Reduktim masiv revolucionar

Gjithsej 35 kg u kursye edhe në pjesët që janë të lidhura drejtpërdrejt me gomat. Materiale nga industria e aviacionit dhe produkte me porosi, duke përfshirë ndër të tjera sistemin e frenimit AC Schnitzer me performancë të lartë dhe sistemin e lehtë të katër pistonave, me sistemin e ndarjes së boshtit të përparmë dhe disqe të farkëtuara të një pjese shumë të ngurtë të tipit VIII me vida titani, ofrojnë masë të ulët dhe aftësi maksimale.

erfolgsstory_acschnitzer_05

Edhe Conti është i përfshirë 

Continental BLUECO është një produkt i veçantë koncepti për automjetin AC Schnitzer 99d. Kjo gomë e përmirësuar ContiSportContact 5P siguron rezistencë optimale në rrotullim, një nivel të lartë të qëndrueshmërisë në kthesa dhe një indeks të shpejtësisë ZR që është i mjaftueshëm për drejtim mbi 240 km/orë.

3. Suksesi

Pa kompromis

Aerodinamikë e përmirësuar, masë më e vogël dhe më pak fërkime - dhe në të njëjtën kohë nuk ka kompromise për kënaqësinë në drejtim që klientët e kompanisë AC Schnitzer e kanë vlerësuar për më shumë se 20 vjet. Sfida u pranua dhe qëllimet u arritën! Rezultatet ishin aq të suksesshme saqë AC Schnitzer duhet të krijonte një emër të ri për këtë koncept novator: "Efficient performance", performancë efektive.

erfolgsstory_acschnitzer_06

E fokusuar në pjesët thelbësore, por pa kompromis për aksesorët: Natyrisht që automjeti 99d ka gjithashtu të gjithë aksesorët e moduleve të sigurisë, të tilla si jastëkët me ajër të sigurisë dhe sistemi i kontrollit të stabilitetit ESC, e deri te ndërfaqja multimedia (për shembull, për të lidhur një kompjuter udhëtimi me një iPhone).

3,8 litra naftë për 100 kilometra. Është e vështirë të besohet, por është e vërtetë. Sa keq që këto ëndrra janë realizuar vetëm një herë, pasi kjo makinë koncepti është krijuar vetëm për të treguar teknologjinë dhe nuk është në shitje.