stage_image1_lg

Teknologjia

Teknologjia ContiSupportRing

Teknologji inovative që siguron mobilitetin e automjeteve në rast se shpohet goma.

topic_intro_image1

 CSR është një teknologji inovative që siguron lëvizjen e automjeteve edhe në rast se shpohet goma.

Fakte të shpejta

  • Nuk ka efekte negative në punën e gomave gjatë përdorimit normal
  • Pasi goma të jetë shpuar, lejon vazhdimin e udhëtimit deri në 200 km
  • Instalim dhe heqje e thjeshtë në kombinim me gomat dhe disqet standarde
  • Sistemi fillimisht ishte pjesë e pajisjeve të fabrikës së automjeteve Maybach DaimlerChrysler.
topic_intro_image1

Për teknologjinë

ContiSupportRing (CSR) është teknologji inovative e cila siguron mobilitetin e automjetit në rast se shpohet goma.

Parimi i funksionimit të sistemit CSR është i thjeshtë: një unazë e lehtë prej çeliku të pandryshkshëm (1) me mbartës fleksibël (2) vendoset në diskun standard së bashku me gomën standarde.

Sistemi CSR është zhvilluar posaçërisht për disqet standarde dhe gomat standarde me pjesët anësore më të larta dhe me profil më të gjerë.


topic_intro_image1

Përshkrimi teknik

Për shkak se sistemi CSR siguron komoditet të mirë drejtimi, drejtuesit pothuajse nuk e vërejnë se presioni i ajrit në gomë ka rënë për shkak të gomës së shpuar. Për një siguri më të madhe kur goma është shpuar dhe për të ruajtur performancën gjatë drejtimit normal, sistemi CSR blihet ekskluzivisht në kombinim me një sistem paralajmërimi të presionit të ulët - i cili mund të jetë TPMS (sistemi i monitorimit të presionit të gomave) ose DDS (sistemi i zbulimit të zbrazjes së gomave). Të dy sistemet janë rezultat i zhvillimit në Continental.
Këto sisteme paralajmërimi, me sinjalizim treguesi ose me një njoftim në ekran, paralajmërojnë kur presioni i ajrit bie aq shumë sa goma ka nevojë për inspektim.

ContiSupportRing dhe sistemet e paralajmërimit të presionit të ulët TPMS/DDS parashikohen vetëm për instalim fabrike.

Prodhuesi i gomave Continental AG ka fituar çmimin "Stahl-Innovationspreis 2006" në kategorinë e produkteve të çelikut. Çmimin e fitoi për sistemin ContiSupportRing për vazhdim lëvizjeje me një gomë të shpuar.