Raziščite naše nasvete o zimskih pnevmatikah.

Eksploroni dimrin

Testuar për sigurinë tuaj

Image

Para se ndonjë prej inovacioneve të Continental të hyjë në prodhim, ne e testojmë intensivisht atë. Metodat e reja dhe të njohura të testimit garantojnë që produktet do të jenë të përshtatshme për përdorim të përditshëm. Continental përdor dhe zhvillon teknologji gjithnjë e më të përparuara matjeje për testim për t’i ofruar klientëve të saj produkte të testuara dhe të përsosura.

Ne testojmë për sigurinë tuaj - në të gjithë botën.

Gjatë gjithë vitit, ne dëshmojmë herë pas here se testimi ynë i gomave nuk ka kufij. Testimet janë duke u zhvilluar në vendet tona të testimit në SHBA, në Zelandën e Re dhe Suedi, në Spanjë dhe së fundi, por jo për nga rëndësia, në pistën tonë vendore të garave në Hanover: në Contidrom, e cila është gjithashtu një pistë shumë e njohur e profesionistëve të pavarur. 

Të gjitha gomat tona dimërore dhe verore nga e gjithë bota janë testuar në kushte të ndryshme moti dhe në sipërfaqe të ndryshme drejtimi. Sigurisht, e gjithë kjo bëhet duke përdorur metoda më të reja testimi dhe me teknologjitë më të larta të matjes.

Çdo vit, ne testojmë 140 mijë goma për një total prej 200 milionë kilometrash. Ekipi ndërkombëtar i shoferëve profesionistë të testimit kryen mbi 67 mijë teste dhe drejton përreth globit 500 herë përpara se të miratohet një novacion. Në këtë mënyrë, Continental kujdeset që gjithmonë të ofrojë vetëm zgjidhje më të sigurta, më të rehatshme dhe të besueshme drejtimi.

Winter Tire Test Research
Image

Sistemi i parë plotësisht i automatizuar për testimin e gomave, i zhvilluar nga Continental.

Natë dhe ditë, 365 ditë në vit: me sistemin AIBA (Automated Analyzer Braking Indoor ose analizuesi automatik i frenimit të brendshëm), Continental e çon testimin e gomave në një nivel krejt të ri. Në një proces plotësisht të automatizuar në sallën Contidrom, automjeti i testimit pa shofer përshpejton vazhdimisht në shpejtësi deri në 120 km/orë dhe më pas frenon në sipërfaqe rrugore të këmbyeshme, me fuqi hidraulike, me pedalet e standardizuara të frenave. Testet mund të kryhen gjatë gjithë vitit mbi një sipërfaqe të lagësht dhe të thatë dhe në një sipërfaqe të ndarë akulli. Ndërsa testimi zhvillohet pavarësisht nga moti, Continental mund të ofrojë metodën më të saktë të testimit të frenimit në botë dhe përmirëson përsëritshmërinë me 70%. Prandaj, mund të jeni të sigurt se gomat tuaja do t'ju japin performancë të shkëlqyer në frenim në pothuajse çdo mot.