Pyetjet teknike

Kur kemi nevojë për goma dimërore?

article_66w_image1

Kur afrohet dimri, shoferët duhet të fillojnë të përgatiten për të gjitha fenomenet e motit që e shoqërojnë atë. Nëse nuk jeni plotësisht të sigurt, dëgjoni parashikimet e motit. Ato do të parashikojnë periudha të reshjeve të borës, të ngricave, të shiut dhe motit të thatë. Gomat dimërore rekomandohen shumë për drejtim në këto kushte shumë të ndryshme drejtimi.


Pra, kur vjen dimri dhe temperaturat të ulen në 7°C, është koha t’i jepni pushim gomave tuaja verore. Rrugët bëhen të ftohta, të lagështa dhe të rrëshqitshme, dhe në këto kushte gomat dimërore ofrojnë kapje shumë më të mirë se sa gomat vjetore. Për sigurinë tuaj, është shumë veprim shumë i zgjuar t'i montoni gomat dimërore Continental para fillimit të dimrit.