Prezantojmë ContiRe.Tex

Prezantojmë ContiRe.Tex

Përdorimi i materialeve të ricikluara në projektimin, zhvillimin dhe prodhimin e gomave të cilësisë së lartë

Me teknologjinë e vet ContiRe.Tex që synon ta bëjë prodhimin, përdorimin dhe mundësinë e riciklimit të gomave të veta më efikase nga ana energjetike si dhe më ekologjike, Continental është tashmë një hap më pranë objektivit për goma 100% prej materialesh të ricikluara apo të qëndrueshme nga aspekti ekologjik.

 

“Tex” është shkurtimi për tekstilet, në këtë rast duke shënuar një fije poliesteri të cilësisë së lartë të prodhuar nga shishet e ricikluara të tereftalatit të polietilenit (PET), të cilat do të kishin përfunduar ndryshe në incineratorë, oqeane ose landfille.

 

Fija prodhohet mekanikisht pa ndonjë hap ndërmjetës kimik. Procesi karakterizohet nga veçimi manual i shisheve, pasuar nga pastrimi, copëtimi dhe procesimi mekanik i plastikës në, të cilat së fundi tirren në fije poliesteri që përdoret për prodhimin e gomave tona të qëndrueshme nga ana ekologjike.

 

Ne sigurohemi që shishet PET të mblidhen ekskluzivisht nga rajone pa cikël të mbyllur riciklimi. Një komplet gomash standarde për automjete pasagjerësh përdor materiale nga 40 shishe të ricikluara PET (ContiRe.Tex përdor midis 9 deri 15 shishe PET për gomë, në varësi të madhësisë së gomës).

EcoContact 6 ContiRe.Tex

Përdorimi i materialeve të ricikluara në projektimin, zhvillimin dhe prodhimin e gomave të cilësisë së lartë

ContiRe.Tex zëvendëson tërësisht poliesterin konvencional të përdorur normalisht në ndërtimin e shtresave të gomave dhe është po aq rezistent sa gomat e prodhuara në mënyrë konvencionale. Fijet tekstile të integruara në goma janë projektuar për të përthithur forcat e presionit të brendshëm dhe për të ruajtur stabilitetin e përmasave edhe nën ngarkesa të rënda dhe temperatura të larta.

 

ContiRe.Tex e ka provuar me sukses performancën e saj me gomën për gara Continental CrossContact Extreme E nën kushte ekstreme në sezonin e dytë të Extreme E Racing. Sezoni ka nisur në shkurt 2022 dhe do të vazhdojë gjatë gjithë vitit. Për më tej, automjetet mbështetëse për xhiron e sivjetme çiklistike, Tour de France, për herë të parë do të jenë të pajisura me goma që përfshijnë teknologjinë ContiRe.Tex. Gomat ContiRe.Tex mund të dallohen nga gomat e tjera pa ContiRe.Tex nga simboli i posaçëm i shtypur në koperton që deklaron: “Contains Recycled Material (Përmban material të ricikluar).”

Quote from Ferdinand Hoyos

Zotimi ynë ndaj qëndrueshmërisë ekologjike është ai që orienton përpjekjet tona

 
  • Continental konsumon 55% më pak ujë dhe 17% më pak energji se mesatarja e sektorit për ton metrik gomash të prodhuara
  • Ne planifikojmë ta reduktojmë këtë me 20% deri më 2030
  • Që nga fundi i vitit 2020 korrenti nga rrjeti elektrik i blerë për qendrat tona të prodhimit të gomave në të gjithë botën është me neutralitet karboni falë marrjes së certifikatave të atributit energjetik
  • Continental është pjesëtare e nismës RE100, që është e përkushtuar drejt kalimit tek energjia e rinovueshme për korrentin e përdorur në aktivitetet e biznesit poslovnih odjemalcev električne energije na obnovljive vire.
  • Prodhimi i gomave nga Continental do të jetë me neutralitet karboni deri më 2040
  • Ne synojmë të jemi tërësisht me neutralitet klime në të gjithë zinxhirin tonë të vlerës deri më 2050
ContiRe.Tex technology

Teknologjia ContiRe.Tex ofrohet aktualisht në pesë përmasa në gomat e kategorive PremiumContact™6, EcoContact™6 dhe AllSeasonContact™ .

 

PremiumContact™6                                          

EcoContact™6                                                  

AllSeasonContact™                                                                 

225/45R17 91Y

205/55R16 91V

205/55R16 91H

225/40R18 92Y

195/65R15 91V

225/45R17 94V

235/45R18 98Y

205/60R16 96H XL

205/60R16 96H

235/40R19 96Y

185/65R15 88H

215/65R16 102V

245/40R19 98Y XL

235/55R18 100V

235/55R19 105V


EcoContact 6 ContiRe.Tex tire