stage_image

Qendra për media

“ADAC” zgjedh gomën “Continental” si më të mirën në testim

25/02/2020

  • “PremiumContact 6” del në krye në testim
  • “EcoContact 6” merr "nota maksimale për konsumin e karburantit dhe konsumimin"
  • “ADAC“, “TCS“ dhe “ÖAMTC“ testojnë dy madhësi gomash për makina të klasit të mesëm, furgonë, SUV-e dhe limuzina më të mëdha

Në testimin e tyre të publikuar sot, klubet automobilistike gjermane, austriake dhe zvicerane “ADAC“, “ÖAMTC“ dhe “TCS“ – testojnë gomat verore 225/40 R 18 dhe 235/55 R 17 (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Mes gjashtëmbëdhjetë gomave të testuara 18 inç për modele të klasit kompakt dhe të mesëm, “PremiumContact 6” doli në krye, duke marrë vendin e parë me një gomë konkurrente. Mes modeleve 17 inç për SUV-e të klasit të mesëm, furgonë të tillë si “VW Transporter” dhe limuzina më të mëdha, “EcoContact 6” u vlerësua si "e kënaqshme" (ADAC) dhe "e rekomanduar" (ÖAMTC / TCS). Klubet automobilistike përdorën një “VW Golf GTI” si automjet testimi për goma më të mëdha dhe një “Ford Kuga” për gomat e SUV-eve.

Nisja

Në vlerësimin e tyre të “PremiumContact 6”, klubet theksuan kryesisht performancën e saj shumë të mirë në rrugë të lagura. Ata arritën në përfundimin "Nota maksimale në rrugë të lagur (mbi të gjitha për frenimin dhe manovrimin". Ndërkohë, mes 12 gomave nga prodhues të ndryshëm, “EcoContact 6” u vlerësua me "nota maksimale për konsumin e karburantit dhe konsumimin" dhe u vlerësua "shumë e mirë edhe në rrugë të thata".

Gomat 18 inç në testim janë të përshtatshme për makinat nga klasi kompakt, si “VW Golf”, deri te modelet e klasit të mesëm si “BMW 3-Series” ose “Mercedes C-Class”. Gomat 17 inç u përshtaten SUV-eve të klasit të mesëm si “Ford Kuga” ose “VW T6 Transporter”, ndërsa edhe limuzinat e mëdha si “Mercedes S-Class” ose “Audi A7” janë të pajisura gjithashtu me këtë madhësi gome.

Kontakti
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39