stage_image

Qendra për media

"WinterContact TS 870 P" nga "Continental" merr çmimin më të lartë në testin e gomës dimërore nga Auto Motor Sport

09/09/2022
wintercontact 870P


  • "WinterContact TS 870 P" arrin rezultatin më të lartë mes tetë konkurrentëve
  • Ekipi vlerësues: E balancuar mirë në rrugë të lagura. Distanca të shkurtra frenimi, neutrale, precize dhe me mbërthim të lartë në pista të thata
  • Përbërësi "Cool Chilli" redukton rezistencën në rrotullim, konsumin e karburantit dhe emetimet e CO2

Hanover, 9 shtator 2022.

"auto motor und sport" i dha "WinterContact TS 870 P" të "Continental" vlerësimin "shumë e mirë" në testin e tij të fundit (publikimi 20/2022). Ekspertët testuan tetë madhësi 245/45 R19 102 V/W të gomave dimërore të përshtatshme për një gamë të gjerë të sedanëve të mëdhenj, coupé-ve ose SUV-ve. Automjetet e testuara ishin një Audi A6 Quattro dhe një Audi A7 Quattro. Ekipi vlerësues shqyrtoi profilet e gomave dimërore nga marka evropiane, aziatike dhe amerikane dhe i testoi në një total prej 13 kategorish – duke përfshirë manovrimin, rezistencën në rrotullim dhe frenat. Në kriterin "Mjedis" të testit, "WinterContact TS 870 P" arriti 9,4 pikë nga dhjetë pikë të mundshme dhe në kriterin "Rezistenca në rrotullim", goma "Continental" arriti rezultatin më të lartë mes tetë konkurrentëve të testuar. "Manovrim mjaft i kontrollueshëm në borë, me rezerva gjithëpërfshirëse" shkruajnë ekspertët e testit në "auto motor und sport".

"WinterContact TS 870 P" për makina pasagjerësh dhe SUV-të nga ato të madhësisë së mesme e lart

Me "WinterContact TS 870 P", "Continental" po zëvendëson në mënyrë progresive gomën e tij të suksesshme "TS 850 P". Në "WinterContact TS 870 P", "Continental" mbështetet te një përbërës i përparuar "Cool Chilli", si dhe te hidro-kanalet. Për të rritur sigurinë për drejtuesit që përdorin goma më të gjera, zhvilluesit kanë devijuar nga profili i zakonshëm V. Në vend të kësaj, në "WinterContact TS 870 P", "Continental" zgjodhi një dizajn më të qëndrueshëm dhe katër kanale të mëdha periferike midis rreshtave të blloqeve të faqes shkelëse. Kjo strukturë risi blloqesh, e cila dallon në mënyrë të konsiderueshme nga paraardhësja, ka avantazhe të dukshme sidomos në kushte me lagështirë sepse largon ujin nga sipërfaqja e kontaktit mjaft shpejt, duke përmirësuar karakteristikat e manovrimit, duke kontribuuar në shkurtimin e distancave të frenimit dhe duke ofruar mbrojte veçanërisht të sigurt kundër rrëshqitjes së frikshme në ujë.

Krahasuar me modelin e provuar paraardhës, zhvilluesit kanë përmirësuar frenimin në sipërfaqe të lagur me katër për qind dhe kapacitetet e rrëshqitjes në ujë me tetë për qind – pa sakrifikuar performancën në aspekte të tjera. Frenimi mbi akull (rritur 5 për qind), manovrimi në të thatë (rritur 6 për qind) dhe manovrimi në borë (rritur 6 për qind) meritojnë gjithashtu një përmendje të veçantë. Nga një pikëpamje ekologjike, goma e re dimërore e "Continental" është po aq bindëse. Rezistenca e saj në rrotullim është rritur me dy për qind dhe jetëgjatësia e gomës gjithashtu me 16 për qind.

Gama e produktit përfshin si fillim 52 artikuj për disqe midis 16 dhe 21 inç në diametër, me prerje të tërthortë të gomave nga seritë 35 deri në 65 dhe gjerësi nga 205 në 255 milimetra – duke përfshirë shumë të tilla me brinjë mbrojtëse të disqeve dhe/ose simbole XL për kapacitet të shtuar ngarkese. Shpejtësitë e miratuara arrijnë deri në 270 km/h. Kjo e bën "WinterContact TS 870 P" zgjidhjen ideale për të zëvendësuar gomat e sedanëve, SUV-ve dhe makinave sportive. Falë dizajnit të tyre, konstrukti i qëndrueshëm e bën gjithashtu gomën një performues cilësor për automjetet më të rënda me transmision elektrik.


Kontakti
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39