stage_image1_lg

Kompani afariste

Gomat për motoçikleta

Nga pionier në protagonist global

article_66w_image1

Historia e vërtetë e prodhimit gjerman të gomave


Shpirti pionier, instinkti i pakuptueshëm dhe obsesioni me teknologjinë i dha jetë ideve të para për krijimin e një kompanie për përpunimin e kauçukut dhe gutta-percha në vitin 1871 - viti kur u themelua perandoria gjermane. Në fillim, në fabrikën tonë të regjistruar në Hanover u prodhuan vetëm biçikleta dhe biçikleta të plota. Pothuajse një çerek shekulli kishte kaluar përpara se Hildebrand dhe Wolfmüller të shpiknin motoçikletën e parë me motor me lëndë djegëse për prodhim në masë në vitin 1894. Edhe pse si kompani e re Continental mbajti një kalë në logon e saj, ajo ka qenë një forcë lëvizëse në tregun e gomave që nga fillimi dhe ka dhënë një kontribut të rëndësishëm në përparimin teknologjik të arritur. Në vitin e largët 1892, ne ishim kompania e parë gjermane që prodhonim goma të mbushura me ajër dhe në vitin 1904 tregtuam gomat e para të modelit të faqes shkelëse. Në atë kohë kjo ishte një ndjesi. Por që nga ai moment e tutje, gjërat filluan të ecin shumë më shpejt. 

Motorizimi i shoqërisë në fillimin e shekullit të 20-të inkurajoi zhvillimin e prodhimit të gomave gjermane në formën e saj më të pastër: ne vazhdimisht kemi studiuar, testuar dhe shpikur goma për motoçikleta në Continental, dhe me këto kemi udhëtuar mijëra kilometra, duke regjistruar patenta të shumta. Gjatë ndeshjeve të ashpra në gara, ne njohëm pikat tona të dobëta, por në të njëjtën kohë zbuluam se për çfarë ishim të mirë. Garuesi i guximshëm mbajtës i rekordeve botërore Wilhelm Herz, i cili theu kufirin 300 km/orë në vitin 1951 me automjetin NSU Delfin, ka përjetësuar emrin e markës tregtare Continental. Në ditët e sotme, ne vazhdojmë me këto tradita në fabrikën tonë të regjistruar të gomave të motoçikletave në Korbach, në shtetin gjerman të Hesse me të njëjtin pasion siç bënë gjeneratat para nesh. Ne jetojmë për artin gjerman të inxhinierisë dhe vazhdojmë obsesionin tonë antik me novacionet epokale.