stage_image1_lg

Kompani afariste

Korporata Continental

Fakte dhe shifra

article_66w_image1

Continental u themelua në Hanover në Gjermani në vitin 1871 dhe sot është një nga furnizuesit kryesorë të industrisë së automobilave në botë. Ne kemi më shumë se 200 000 punonjës të kualifikuar në 269 vende në 53 shtete të ndryshme. Ne kujdesemi për avancimin dhe zhvillimin e qëndrueshëm të industrisë së automobilave. Teknologjitë dhe njohuritë tona janë baza mbi të cilën japim një kontribut kryesor në formimin e tendencave të ardhshme të automobilave. Ne ofrojmë zgjidhje inteligjente dhe novatore që e bëjnë lëvizjen më të sigurt, më të rehatshme dhe më të qëndrueshme. Përvoja jonë shkon shumë më larg se thjesht prodhimi i gomave të nivelit të lartë. Ne jemi ekspertë në praktikisht të gjitha teknologjitë kryesore të automobilave dhe po ripërcaktojmë të ardhmen me përpjekjet tona të përditshme. Në vitin 2014, korporata jonë, me pesë sektorët e saj të biznesit Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Tire dhe ContiTech, sipas vlerësimit gjeneroi 34,5 miliardë euro të ardhura nga shitjet:


  • Sektori i Chassis & Safety (shasia dhe siguria) përfshin një sërë njohurish korporate për sigurinë në drejtim, frenat, sistemet e ndihmës për shoferin, sigurinë pasive dhe përbërësit e shasive. 
  • Sektori i Powertrain (transmisioni) paraqet zgjidhje novatore dhe efikase të sistemit për transmetimin e energjisë në automjete.   
  • Sektori Interior (i brendshëm) kombinon të gjitha aktivitetet që lidhen me shfaqjen dhe menaxhimin e informacionit në automjete.    
  • Sektori Tires (gomat) ofron goma të përshtatshme për të gjitha nevojat dhe të gjitha automjetet - nga automobilat vetjakë, kamionët, autobusët, automjetet për ndërtim deri tek automjetet industriale, biçikletat dhe motoçikletat. Gomat Continental janë sinonim për transmetimin e shkëlqyer të forcës, drejtimin tejet të besueshëm në të gjitha kushtet e motit dhe kostot efektive. 
  • Sektori ContiTech zhvillon dhe prodhon pjesë funksionale, komponentë dhe sisteme për industrinë e automobilave dhe degë të tjera kryesore.

Në këtë lidhje do të mësoni më shumë rreth korporatës Continental.