Tour de France

Tour de France

Continental mbështet kadetët e rinj

Pjesëmarrja në Tour de France kërkon dedikim profesional, përkushtim të patrembur, stërvitje të vazhdueshme dhe mbështetje të gjerë. Dhe ku ka çiklistë adoleshentë të pasionuar që ëndërrojnë të garojnë në garën më emocionuese në botë, është e rëndësishme që ata të inkurajohen për të arritur qëllimet e tyre.

Për fat të mirë, organizatorët e garave në Francë e kanë bërë këtë për mbi 15 vjet. Në garën Tour de France ata ftojnë çdo vit gjeneratën e ardhshme të çiklistëve të talentuar që të garojnë para shumicës së garuesve si kadetë zyrtarë të garave ‒ Les Cadets Juniors du Tour. Kjo është një mundësi e shkëlqyer për të promovuar çiklizmin dhe për të sjellë gëzim në aktivitetet sportive. Për herë të dytë, Continental është krenar që i mbështet këta sportistë të rinj në udhëtimin e tyre emocionues.

Nga kadetët e rinj sot

Nisma zhvillohet gjithmonë në të njëjtën kohë me ngjarjen kryesore. Ajo funksionon kështu në mënyrë që kadetët të përjetojnë një ditë unike në të njëjtat kushte si një ekip profesionist. Ata do të njohin si duket çiklizmi në të vërtetë në etapën e garës në Francë.

Dy orë para garës kryesore, çiklistët e rinj do të fillojnë çdo herë me reklamat e furgonit Tour të shoqëruar nga tre automjete zyrtare shoqërimi. Ata do të ngasin biçikletën në 30 km e para të secilës etapë dhe më pas 30 km e fundit dhe do të kalojnë vijën e finishit përpara një turme spektatorësh. Në vijën e finishit dhe në podiumin e fituesve do të fotografohen si grup me brohoritje dhe duartrokitje entuziaste të turmës.

Një ndryshim kryesor nga gara kryesore është se në këto mini-etapa nuk shpallet fituesi. Ndërsa kilometri i fundit është tradicionalisht një luftë midis çiklistëve më të fuqishëm në sprintin mbinjerëzor, midis kadetëve nuk ka matje kohe dhe as renditje përfundimtare. Të tetë çiklistët e guximshëm ndajnë podiumin e fituesve, ku marrin medalje të shoqëruar nga himni zyrtar i garës në Francë.

Deri tek yjet e çiklizmit të së nesërmes

Në përfundim të ceremonisë (dhe kur janë fotografuar nga media lokale), kadetët kanë qasje në vendet më të mira në tribunë, nga ku mund të shohin përfundimin e etapës së garës që sapo kanë kaluar me biçikletë. Dhe kush e di? Një ditë në të ardhmen, ata mund të zënë një vend në mesin e çiklistëve elitë për të cilët brohorasin me entuziazëm.

Midis ish-kadetëve të Tour gjithashtu ishte në të vërtetë ylli francez Arnaud Démare,  Arnaud Demare, i cili në vitin 2018 fitoi një etapë individuale të garës në Francë. Ai është gjithashtu dy herë fitues i Kampionatit Kombëtar Francez për çiklizmin rrugor dhe shumë garave elitare njëditore. Kapiteni i Groupama FDJ team (i cili rastësisht nget biçikletën me gomat Continental) së fundmi ka zgjatur kontratën e tij deri në vitin 2020.

Çiklizëm me gomat më të reja të çiklizmit Continental

Continental është shumë e përfshirë në ngjarje. Përveç kësaj çiklistët do të veshin fanellat e limituara me logon Continental, do të kenë në rrotat e tyre të montuara goma krejt të reja GP5000 me përzierjen e llastikut Black Chili , të cilat i prodhojnë në Korbach, Gjermani. Automjetet shoqëruese që ofrojnë ndihmë dhe logjistikë për të gjithë çiklistët do të pajisen gjithashtu me një seri gome ekskluzive të kufizuar PremiumContact 6.

Pra, si mund të merrni pjesë në program nëse jeni një çiklist i ri entuziast? Nga më të mirët në secilën kategori, çiklistët 15 deri 18 vjeç propozohen nga klubet lokale të çiklizmit në bashkëpunim me qytetet dhe vendet që organizojnë etapat individuale.

Djemtë dhe vajzat që janë të ftuar të marrin pjesë në kadetët e rinj të garës në Francë ndihmojnë në forcimin e lidhjeve midis garës në Francë dhe Shoqatës Franceze të Klubeve të çiklistëve. Ata janë gjithashtu provë se nuk jeni kurrë shumë të rinj për të hipur në një biçikletë dhe për të filluar çiklizmin me atë fanellë legjendare të verdhë.

Kadetët e rinj ngasin biçikletat në garat në Francë

Në vitin 2018, kanali në YouTube Global Cycling Network (GCN), shoqëroi kadetë e rinj gjatë një prej etapave të garës në Francë për të ndarë përvojën e tyre unike me komunitetin e gjerë të çiklizmit.

Videon mund ta shikoni këtu:


Nisja