New content item

Gara më e madhe njëditore e çiklizmit në Britani

Gara më e pasur njëditore në kalendarin e çiklistëve profesionistë

Në verën e këtij viti disa nga çiklistët më të mirë në botë do të dalin në rrugët e Londrës për të marrë pjesë në një garë njëditore çiklizmi të pashoqe.

Prudential RideLondon-Surrey Classic është një rrugë e gjatë 183 km, në të cilën 150 çiklistët më të mirë profesionistë në botë garojnë për çmimin më të lartë të parave të gatshme në çdo garë elitare njëditore në botë. Gara është një version i rrugës së garës me biçikletë nga Lojërat Olimpike të Londrës në vitin 2012 dhe ka status elitar si UCI WorldTour. Ajo gjithashtu do të transmetohet drejtpërdrejt në BBC Sport.

Continental Tires janë sponsori krenar zyrtar i garave  King of the Mountains (Mbreti i Maleve) dhe Sprints (vrapim i shpejtë) në garën e Prudential RideLondon-Surrey Classic 2018, e cila do mbahet të dielën më 29 korrik. Gara do të paraqesë pesë ngjitje të vështira në të parën nga këto dy klasifikime, dhe pesë sprinte në të dytin, dhe çiklistët më të mirë në këto klasifikime i presin çmime të veçanta.

"Continental Tires është partneri ideal për klasifikimin në King of the Mountains dhe Sprint në garën Prudential RideLondon-Surrey Classic", tha Hugh Brasher, drejtor i ngjarjes Prudential RideLondon.

Përveç kësaj, Continental Tires gjithashtu prezanton konkursin Sprints në garat e çiklizmit  Prudential RideLondon Classique,  i cili gjithashtu ka statusin e UCI World Tour dhe është gara më e pasur njëditore për çiklizëm për konkursin profesional të garave. Në vitin 2018, gara do të zhvillohet të shtunën më 28 korrik.

Shoqëria Continental Tires po merr pjesë në një mënyrë tjetër. Kompania është gjithashtu partneri zyrtar i sigurisë së Prudential RideLondon dhe do të përgatisë ekspozita interaktive në vendet e festivalit gjatë ngjarjes Prudential RideLondon FreeCycle, do të sigurojë shërbime mbështetëse mekanike për çiklistët gjatë garës Prudential RideLondon-Surrey 100 nga 26 deri në 28 korrik dhe do të paraqesë risitë më të fundit të teknologjisë së gomave dhe përzierjeve të llastikut në ngjarjen Prudential RideLondon Cycling Show  në ekspozitën ExCeL të Londrës.

Ndarja e rrugëve të sigurta nuk do të thotë vetëm se ne zhvillojmë produktet tona për të gjitha automjetet në përputhje me standardet gjermane të inxhinierisë, por gjithashtu do të thotë që ne edukojmë përdoruesit e rrugës dhe shoqërimin e tyre në mënyrë të sigurt në rrugët e tyre.

Prudential Ride London-Surrey Classic 2018

Start

Çiklistët profesionistë do të fillojnë në tregun Horse Guards Parade, në parkun St James's Park në qendër të Londrës. Kur çiklistët të lënë rrugën e famshme Whitehall dhe Pallatin Buckingham, çiklistët do të drejtohen në jug-perëndim të Londrës drejt parkut të gjelbëruar luksoz Richmond, ku do t'i presë për sfidën e parë Continental Tires Sprint. Rruga më pas kalon nëpër zonën londineze të Kingston upon Thames, përpara se të kalojnë urën Hampton Court në Tamez dhe të shkojnë në Surrey.

Një pjesë e rrugës përmes Surrey

Çiklistët më pas përshpejtojnë nëpër Walton-on-Thames, Weybridge dhe Ripley dhe pastaj në vendin Staple Lane i pret ngjitja e parë. Kjo do të jetë sfida e parë e Continental King of the Mountains që duhet të kapërcejnë çiklistët; çmimi në majë do të jetë një pamje spektakolare e fshatit të qarkut Surrey.

Çiklistët do të arrijnë kështu në zonën me bukuri natyrore të jashtëzakonshme Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty, nga ku do të vazhdojnë drejt kodrave e më pas në Dorking, ku i presin 80 kilometra të mira shtigje. Nëpër fshatrat Abinger Hammer dhe Westcott, çiklistët do të garojnë në rrugën High Street në Dorking për të parën nga tre provat e sprintit.

Më pas grupi do të kthehet drejt jugut në Coldharbour. Atje, ato do t'i presë kodra Leith, e dyta nga seria King of the Mountains dhe në të njëjtën kohë më e larta. Pasi çiklistët të arrijnë këtë majë epike, do të shkojnë duke bërë kthesa të njëpasnjëshme përsëri nëpër Dorking për një tjetër provë të Sprint dhe më pas do të nisen përmes Westhumble për në krahinën e Ranmore Common - ku do t'i presë ngjitja e tretë dhe e katërt e garës King of the Mountains.

Do të pasohen nga një e treta e Sprint  përmes Dorking, e ndjekur nga ngjitja e pestë dhe e fundit e King of the Mountains përgjatë rrugëve dredha-dredha të kodrës Box Hill. Në 52 kilometrat e mbetura të garës, çiklistët do të kthehen në Londër përmes Leatherhead, Oxshott dhe Esher.

Qëllimi

Në Londër ata do të hyjnë përmes Kingston upon Thames, dhe etapa e fundit e garës do t'i çojë çiklistët përmes parkut Raynes dhe Wimbledon. Atje, ata do të kenë një shans të fundit për të fituar pikë në garën Sprint në Wimbledon Village dhe më pas do të kalojnë urën Putney përmes Tamezit. Gara më pas zhvillohet përgjatë brigjeve të Tamezit përmes rrethit Chelsea dhe Westminster, nëpër rrugën The Mall drejt Pallatit Buckingham dhe përgjatë tifozëve në vijën e finishit.

Përmbledhje e garave

Continental Tires King of the Mountains (mbreti i maleve)

Sfida Continental Tires King of the Mountains është një seri ngjitjesh të zgjedhura posaçërisht brenda garës Prudential RideLondon-Surrey Classic. Pikët i fitojnë gjashtë çiklistët që arrijnë të parët majën në secilën ngjitje.

Në garën Continental Tires King of the Mountains, ata kanë pesë mundësi për të fituar pikë. Në vitin 2018, ngjitjet janë klasifikuar kështu: një është në Staple Lane, një në Leith Hill, dy janë në provincën Ranmore Common dhe pastaj ngjitja e fundit në Box Hill.

Çmimi monetar u jepet katër çiklistëve që kanë më shumë pikë pas pesë ngjitjeve. Titulli Continental Tires King of the Mountains - dhe çmimi më i lartë monetar - shkon te çiklisti me më shumë pikë.

Continental Tires Sprints (sprint)

Gara Continental Tires Sprints është një seri sprintesh e paracaktuar brenda garës Prudential RideLondon-Surrey Classic; pikët i fitojnë katër çiklistët e parë që kapërcejnë çdo linjë individuale të sprintit.

Në garat Continental Tires Sprints, ata kanë pesë mundësi për të fituar pikë. Në vitin 2018, do të ketë një vijë sprinti në Hampton Court në parkun Richmond, pastaj një në rrugën High Street në Dorking, ku çiklistët do të kalojnë tre herë nëpër të njëjtën seksion rruge. Linja e pestë dhe e fundit e sprintit është në Wimbledon Village.

Çmimi monetar u jepet tre çiklistëve që kanë më shumë pikë pas pesë sprinteve. Titulli i kampionit të sprintit Continental Tires Sprint Champion - dhe çmimi monetar më i lartë - i jepet çiklistit me më shumë pikë.

Më shumë histori çiklizmi

Cilësia më e lartë për biçikleta - ashtu si për automjete.

New content item

Pavarësisht se cilin mjet keni më afër zemrës suaj - Continental-i ju mbështet me teknologjinë e gomave të klasit të parë në të gjitha situatat e drejtimit.

Lexo më shumë

Mirëmbajtja e gomave të biçikletave

Bike tire maintenance

A mund ta imagjinoni veten si një nga konkurrentët në garën e Francës? Këtu do gjeni disa këshilla për mirëmbajtjen e gomave tuaja të biçikletës.

Lexo më shumë

Pse Continental

Inxhinieri gjermane

Image

Continental, i cili shpiku gomën e parë me profil të shtresës ecëse në botë, dëshiron të demonstrojë risinë e tij me çdo produkt të ri.

Lexo më shumë

Teste të pavarura të gomave

Independent winter tire tests

Gjatë zhvillimit të gomave tona të klasit të parë, ne shqyrtojmë pothuajse çdo aspekt të sigurisë dhe performancës.

Lexo më shumë

Pajisje origjinale

Bëhuni pjesë e komunitetit më të madh në botë - me gomat Continental për pajisje origjinale

Lexo më shumë

Njohuri automobilistike

Image

Që nga viti 1995, Continental ka zhvilluar disa nga teknologjitë më të rëndësishme për drejtim më të sigurt dhe më komod. Tani është koha për të krijuar të ardhmen e automjeteve. 

Lexo më shumë