New content item

Ju drejtoni dhe ne kujdesemi për: Rrugën përdoreni së bashku në mënyrë të sigurt!


Te biçikletat dhe automobilat janë gomat pika më e rëndësishme e kontaktit

Çiklizmi është argëtues dhe i shëndetshëm dhe në të njëjtën kohë është aktiviteti më i lehtë. Por, se si të qëndrosh i sigurt në rrugë është pak më e komplikuar, gjë e cila do të konfirmohet nga kushdo që bën çiklizëm rregullisht. Kur lëvizni në dy rrota në trafik, duhet të jeni të dukshëm gjatë gjithë kohës dhe të shmangni rrezikun.

Pastaj këtu është edhe moti. Ndonjëherë është kohë me diell, por herë të tjera bie shi me gjyma. Një çiklist tipik hidhet në pellgjet me baltë me të njëjtin gëzim siç nget nëpër zhavorrin e thatë. Ç'është më e rëndësishmja, duhet të jetë në gjendje që të përshtatet me ndryshimin e kushteve.

Nuk ka rëndësi nëse jeni një çiklist apo shofer, Continental mbështet gjithçka në përdorimin e përbashkët të rrugëve të sigurta. Si furnizues kryesor në industrinë e automobilave për më shumë se 140 vjet, ne kemi furnizuar blerësit tanë me goma të performancës së lartë për kapje dhe drejtim të sigurt në të gjitha kushtet e rrugës.

Gomat janë e vetmja pikë kontakti midis automjetit dhe rrugës. Në një situatë kritike, është goma që vendos nëse automjeti do të jetë në gjendje të ndalet në kohë ose nëse ai do të qëndrojë i sigurt në rrugën e duhur gjatë drejtimit në një kthesë. Prandaj, ne dëshirojmë të edukojmë sa më shumë shoferë që të jetë e mundur në gjithë botën për efektet pozitive të sigurisë së gomave të avancuara teknologjikisht me presionin e duhur të ajrit të ngarkuar dhe thellësinë e duhur të profilit. 

Christian Kötz është Anëtar i Bordit Ekzekutiv të Shoqërisë Continental AG dhe Shef i Shtyllave të Biznesit të Gomave (Continental Tire)

Drejtim mbi arin e zi

Siguria e transportit rrugor është e rëndësishme për ju. Gjithashtu edhe për ne. Kjo është arsyeja pse, me iniciativën Vizioni zero, ose Vision Zero, ne synojmë të eliminojmë plotësisht viktimat, lëndimet dhe aksidentet në trafik në trafikun rrugor.

Zero viktima, zero lëndime dhe zero aksidente rrugore është një qëllim ambicioz, por mund të arrihet. Me partnerët e saj zyrtarë në ngjarjet kryesore sportive të çiklizmit, të tilla si Tour de France, Vuelta a España, Giro D’Italia, dhe Prudential RideLondon Continental është duke përhapur mesazhin e tij në komunitetin mbarëbotëror të mbështetësve të përkushtuar të sportit të çiklizmit.

Shumica e sportistëve profesionistë në këto ngjarje kanë biçikletat e tyre të pajisura me goma të avancuara teknologjikisht të Continental - megjithëse pelotoni me siguri lëviz shumë shpejt që shikuesi ta vërejë. Ne jemi të përfshirë edhe në automjete të tjera në rrugë, pasi furnizojmë goma në të gjitha etapat emocionuese të garës për të furnizuar automobilat zyrtarë të shoqërimit dhe motoçikletat.

Me "arin i zi" Continental në disqe nuk drejtojnë vetëm sportistët, por edhe specialistë të përkushtuar që punojnë pa u lodhur në prapaskenë. Pavarësisht nga lloji i pedaleve dhe i timonit, ato janë të pajisura të gjitha me teknologjinë më të fundit të gomave, duke ofruar standardet më të larta të performancës dhe besueshmërisë.

Historitë e çiklizmit

Një kapje e vërtetë për ngjitjet më të pjerrëta

New content item

Gara Vuelta a España, me etapa të shumta të njëpasnjëshme malore, është një sprovë jashtëzakonisht e madhe rezistence për çdo çiklist profesionist.

Lexo më shumë

Anashkaloni çiklistët me një distancë të përshtatshme anësore

New content item

Parakalimi në një hapësirë të ngushtë është shumë e frikshme dhe e rrezikshme për çdo çiklist. Bashkohuni me Continental-in në synimin për t'i bërë rrugët më të sigurta për të gjithë përdoruesit.

Lexo më shumë

Teknologjia e përzierjes së llastikut, më e nxehtë se kurrë

Përzierja revolucionare prej gome për një shtresë shkelëse që kombinon në mënyrën më të mirë mbërthimin, shpejtësinë dhe qëndrueshmërinë.

Lexo më shumë

Gara më e madhe njëditore e çiklizmit në Britani

Prudential_Ride_Teaser_image

Në testin njëditor të çiklizmit, i cili është një nga ngjarjet më të mira të këtij lloji, në pistën profesionale, 150 konkurruesit më të mirë në botë garojnë për shpërblimin më të lartë me para.

Lexo më shumë

Continental mbështet kadetët e rinj

New content item

Çdo vit në garën nëpër Francë, gjenerata e ardhshme e çiklistëve të talentuar ftohet të defilojë para konkurrentëve kryesorë, si kadetë zyrtarë të garës - Les Cadets Juniors du Tour.

Lexo më shumë

Cilësia më e lartë për biçikleta - ashtu si për automjete.

New content item

Pavarësisht se cilin mjet keni më afër zemrës suaj - Continental-i ju mbështet me teknologjinë e gomave të klasit të parë në të gjitha situatat e drejtimit.

Lexo më shumë

Mirëmbajtja e gomave të biçikletave

Bike tire maintenance

A mund ta imagjinoni veten si një nga konkurrentët në garën e Francës? Këtu do gjeni disa këshilla për mirëmbajtjen e gomave tuaja të biçikletës.

Lexo më shumë